Nyheter fra vårt hundeliv

Vellykket parring i mars 2018

Vi håper på valper etter Luna og Hunter fra kennel Huntingfudge i midten av mars.

1. september 2013 - påmeldt jaktprøve med Kira og Cava

Nå har vi meldt oss på Jaktprøve 1.September med både Kira og Cava. Vi ser frem til det og tror vi er i stand til og trene enda mer målrettet når vi har prøveerfaring. Vi har deltatt på en uoffisiell B-prøve med Benedicte Skarnes som dommer og det ga mersmak. 

 

Valpene har funnet seg godt til rette hos sine familier.

Nå har alle valpene vært hos sine nye familier i rundt 3 måneder, og alle rapporterer om at de har funnet seg godt til rette, de er trygge og tillitsfulle og lærer fort. Våre syv kjære små har fordelt seg ut over østlandet og sørlandet slik: 

Jøtuljentenes Arwen "Freya" er hos Johnny og Marianne i Oslo
Jøtuljentenes Galadriel "Wilma" er hos Tone i Sætre
Jøtuljentenes Rosie "Luna" er hos Anne på Kapp 
Jøtuljentenes Éowyn "Indie" er hos Ellen Anne i Kristiansand
Jøtuljentenes Legolas "Zico" er hos Tove i Froland 
Jøtuljentenes Aragaorn "Anton" er hos Helge på Hamar 

og sist men ikke minst.... 

Jøtuljentenes Frodo "Frodo" :) er hos Johan m/familie på Kolsås. 

Alle stamtavler er nå mottatt og videresendt rette eiere og vi ser frem til valpetreffet 15.september.

 

Kira på tur med valpene et par dager før de ble hentet av sine nye familier

Valpene er syv uker.

Det har skjedd mye den siste uka - valpene vokser og aktivitetsnivået blir høyere og høyere. Vi merker at det snart er på tide at de fremtidige eierene overtar for og gi de det aktivitetsnivået og sosialisering de trenger.

Veterinærsjekket gikk bra, bilturen også. I tillegg har vi tatt oss en skogstur - når mamma Kira ville bade i en søledam, ville alle de syv små også det. Det ble en lang økt på badet med vasking av ni sølete hunder :)

Vi har også tatt valpetest i dag og sendt resultatet til de fremtidige hundeeierene - alle valpene er nå fordelt til de familiene vi tror de passer best til.

13.april - valpene er tre uker og har fått sitt første måltid med fast føde.

I dag er valpene tre uker, er oppe og går og har oppdaget hverandre. De har startet forsiktig lek, bjeffing og knurring. Valpene har fått det første måltidet med fast føde - det består av Royal Canin valpefor blandet med vann og biola med blåbærsmak. Det falt i smak hos de små, og de spiste godt. Det ble en lenger sovepause etter inntaket av dette måltidet. 

Valpene har også fått ormekur og vil få det en gang til ved 6 ukers alder. 

Vekten ligger på mellom 1600 kg og 1750kg. Den minste hannhunden vår vokser også godt, og han veier 1150 kg. 

Vi har også valgt tema på dette valpekullet - det blir Ringenes herre tema. Navnene blir Aragorn, Legolas, Frodo, Galadriel, Arwen, Ewoyn og Rosy. Det betyr at navnet på stamtavlen blir f.eks: Jøtuljentenes Arwen og deretter navnet som de fremtidige valpeeierne velger.    

Valpene er nesten to uker og har begynt og åpne øynene.

Vi nærmer oss to ukers jubileum :) og jeg har begynt og se om jeg allerede nå kan se hvilke egenskaper de ulike valpene har og hvilken valp som passer best til de ulike kjøperene. Det er spennende - det er tidlig enda men det er en spennende prosess. Klørne er klippet to ganger og de har allerede begynt og akseptere at det ikke er noe vits i og protestere høylytt lenger :) Det begynner og bli mer liv i valpekassa og de går snart i stedet for å krype.

Valpene veier mellom 1100 og 1200 gram. 
Ei av tispene slapper av etter kloklippen :)

Valpene er tre døgn.

Det synes på valpene at de er noen dager gamle, de er blitt litt større og de begynner og få farge på snuten og potene. De er blinde og døve den første uken. Ørelappene er tykke og ørekanalene tette. Etter den første uken åpner ørekanalen seg gradvis og etter 15-20 dager, hører den. Øynene åpnes mellom 8 til 10 dager, men de ser ikke godt før det er gått tre uker. 

Ved tre ukers alder, begynner den viktigste sosiale perioden i valpens liv. Denne perioden varer frem til ca. 12 ukers alder. Den sosiale erfaringen valpen gjør i denne perioden, har avgjørende betydning for valpens videre utvikling. 

Snute og poter skifter farge fra rosa til svart.

Første døgnet og alt er vel med Kira og de små :)

Valpene er ett døgn og alt er vel - Kira er en omsorgsfull mor som unødig forlater valpekassa. 

Syv velskapte valper.

Vi fikk til slutt syv velskapte valper - fire tisper og tre hannhunder. Både Kira og vi er godt fornøyde. Da begynner jobben og ikke minst kosen de nærmeste åtte ukene slik at vi kan levere godt sosialiserte og trygge hunder til sine fremtidige eiere :)

Fødselen er snart overstått.

Fødselen startet rundt halv ni i dag tidlig og vi har fått fire fine tisper og to fine hannhunder. En av hannhundene som kom ut var så fin, men den pustet ikke og vi fikk ikke liv i den. Vi venter på en valp til men gleder oss stort over de perfekte som har kommet :)

22.mars - dag 61 - nå nærmer det seg.

Nå har temperaturfallet kommet, og da skjer det noe i løpet av det nærmeste døgnet, eller morgendagen. Forrige gang, var valpene født 30 timer etter temperaturfallet, og så får vi se om Kira følger det samme mønsteret denne gangen :)  Kira er mer urolig men prøver likevel og slappe av så godt det lar seg gjøre.

21.mars - dag 60 - ventetid

Vi venter og venter....

Valpekassen ble bygget forrige lørdag og alt er klart for Kiras valper. Temperaturen er fremdeles på rundt 37,5 - det betyr at det antakelig ikke kommer noen valper i dag. Jeg venter på et temperaturfall som kommer før fødselen setter i gang. Da skal temperaturen være på rundt 36,5. Når det temperaturfallet er kommet, setter fødselen som regel i gang i løpet av 2 til 30 timer. Vi måler fire ganger i døgnet for å følge med.

Det er mange spente valpekjøpere som venter på sin valp, og jeg oppdaterer siden hver dag fremover slik at de som er interessert kan følge med. Jeg svarer gjerne på henvendelser på e-post og telefon også dersom det er noen som har spørsmål ut over det jeg informerer om på hjemmesiden.
Magen er stor i forhold til resten. Kira veier vanligvis litt over 24 kilo - nå er hun snart 32 - magen begynner å bli tung.

14.mars - Vi venter mange gyldenpelser om en ukes tid :)

Røntgenundersøkelsen av Kira viste at vi kan vente 8 eller 9 valper om en ukes tid. Dyrlegen var sikker på at hun så 8 hoder, og trodde kanskje hun så ett til. Det betyr at vi kan se frem til en travel men veldig hyggelig periode.  
Oda og Kira på Oslo Dyreklinikk - vi venter spent på resultatene.

Vellykket parring 20.januar 2013

Kira og Charlie hadde en vellykket parring 20.januar 2013, og vi krysser fingre for at det kommer mange gyldenpelser i slutten av mars. Vi kommer til å foreta en ultralyd i slutten av Februar for å se om hun er drektig og eventuelt hvor stort kullet blir. 

 

Oktober 2012 - Flere konkurranser i klasse II

Vi har stilt i klasse II i Askim i September og på NKK sitt arrangement i Vikingskipet i Oktober. Vi ble nummer seks i klassen på Hamar. Ruta går bedre, men vi har ikke klart første plassen enda. Nå tar vi en liten pause i lydighetstreningen, og fokuserer litt mer på jakttreningen fremover. Planlegger å starte på en jaktprøve tidlig til våren.

September 2012 - Nummer fem i klasse II i Drøbak

Debuten i klasse II gikk bra - vi fikk en null på ruta, men det var ikke overraskende. De øvrige poengsummene var veldig bra - på dekk med skjult fører fikk vi 10 :) Totalt ble vi nummer 5 av 14 startende og vi er veldig fornøyde med det. 

Neste konkurranse er Hamar i midten av Oktober - da har vi fått trent mer på ruta. Det som blir spennende da, er at vi er innendørs.  

17.Juni 2012 - lydighetskonkurranse på Hamar

Det gikk bra på Hamar - ingen nuller og tilsammen 175,5 poeng - det ble en delt annen plass, og vi er veldig fornøyde med det. Neste start blir i klasse II til høsten. Det betyr trening på ruta i sommer. 

Juni 2012 - Flere lydighetskonkurranser

2.juni stilte vi på LP klasse 1 i Drammen for å få mer konkurransetrening. Cava var flink og fikk brukbare poengsummer med unntak av under avstandskommandering der hun av en eller annen grunn ikke husket hva sitt opp betyr :) Jeg ga tre kommandoer med det resultat av vi fikk 0 poeng på den øvelsen. Vi kom likevel på 6.plass av 18 startende.

Søndag 17.juni starter vi på LP klasse 1 på Hamar - jeg håper vi etter denne konkurransen er klare for å starte i klasse II.

28. april 2012 - Debut i LP klasse 1 - Vestfold Retrieverklubb

Debuten gikk bra - vi fikk 1.premie, ble nummer 5 av 20 startende og ingen nuller hvilket innebærer også at vi fikk sølvmerket. Vi fikk også opprykk til klasse 2, men skal starte noen ganger til i klasse 1 for å få mer erfaring i tillegg til at vi har en del forbedringsområder. Alt i alt var det en positiv erfaring som motiverer til ende mer fokus på lydighetstreningen i tillegg til jakttreningen :)
Her står vi sammen med ekvipasjene som fikk 2. plassen og 4. plassen (Ice - broren til Cava)

Februar 2012 - Polar Zoo

En helg i Polar Zoo med ulvekullet fra 2008 og 2010.

Vi tilbragte hele helgen i Polar Zoo og fikk være sammen med ulvene både lørdag og søndag. Spennende og lærerikt med tanke på språk og adferd.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Kathe | Svar 24.03.2013 01:35

Gleder meg:)

Tove Storfjrod | Svar 22.03.2013 15:29

Vi venter i spenning! Lykke til det nærmeste døgnet

Mormor | Svar 22.03.2013 10:19

Dette er utrolig spennende!! Lykke til.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.05 | 10:44

En jaktgolden er en hund med et høyt aktivitetsnivå som følger godt med på lange turer. Det er hund som også trenger mental trening for å ha et godt liv ;)

...
24.05 | 23:46

Hei! Vi vurderer å anskaffe en jaktgolden og lurer i den forbindelse på hvor langt de holder på skitur/løpetur? :)

...
31.08 | 00:18

Så hyggelig at dere syntes det

...
31.08 | 00:15

veldig søte hunder!

...
Du liker denne siden